Αθλητικός χορός ως τρόπος ζωής

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χορού χορού είναι μια φωτεινή, μαγευτική, "νόστιμη" εικόνα. Η διάθεση δημιουργείται από κάθε λεπτομέρεια ενός χορευτή: τις φευγαλέες χειρονομίες του, τις ματιές, τις καλά εκπαιδευμένες κινήσεις, τη γνώση των μυστικών τεχνικών, που έμαθε με τη δική του μέθοδο δοκιμής μέσα από χρόνια εκπαίδευσης και πρόβες. Αλλά όλα αυτά μειώνονται στο μηδέν εάν ο χορευτής δεν έχει φροντίσει για το σωστό κοστούμι. Το κοινό θυμάται κάθε παράσταση και θέαμα από το ντύσιμο του χορευτή. Οι εικόνες, που παρουσιάζονται στην ερμηνεία του σκηνοθέτη ενός χορού και ανταγωνίζονται από το πολυτελές φόρεμα, απομνημονεύονται στη μνήμη των θεατών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Γιατί το φόρεμα είναι τόσο συμαντικό στον αγωνιστκίκο χορό;

Αρχικά, πιθανότατα, όταν μια μητέρα φέρνει το παιδί της σε μια τάξη χορού, οδηγώντας τον / την από το χέρι, το παιδί δεν έχει ακόμη καταλάβει τι σημαίνει χορός. Πότε θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσετε; Οι δάσκαλοι του χορού θεωρούν ότι κάποιος πρέπει να αρχίσει σε ηλικία 6-7. Όταν φτάσει στην ηλικία των 10, έχει ήδη καθυστερήσει. Πολλά παιδιά συνειδητά αναλαμβάνουν την προπόνηση και σταδιακά γίνεται η δουλειά της ζωής τους. Το μικρό παιδί μαθαίνει να αντιλαμβάνεται σωστά τη μουσική, να πιάσει "την ψυχή" των μελωδιών και των συνθετών τους. Και εν τω μεταξύ, το παιδί γίνεται πιο δυνατό, διαχειρίζεται το σώμα του πολύ καλύτερα και ο ρυθμός αποδεικνύεται πιο χαριτωμένος. Ένα τέτοιο άτομο είναι εύκολα αναγνωρίσιμο στο πλήθος. Καθώς μεγαλώνουν και έχουν πλήρη κατανόηση της σύνθεσης του χορού, μιλούν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και βάζουν τις καρδιές και τις ψυχές τους σε οποιοδήποτε κομμάτι. Η καθημερινή ρουτίνα και ο ανελέητος χρόνος που πετούν πάντα προσπαθούν να κρατήσουν τα σύγχρονα ανθρώπινα όντα, τοποθετώντας τα μέσα από το μύλο. Ένας τέλειος τρόπος να βγείτε από την κατάθλιψη είναι να χορέψετε στη μουσική, ακόμα κι αν είναι απλώς το παιχνίδι σας

Ο τόνος του χορού : : συστατικά της επιτυχίας

Ο αγωνιστικός χορός είναι ένα διαφορετικό σύμπαν ρυθμών, από το αργό κλασικό βαλς μέχρι τη γεμάτη πάθος ρούμπα.

Η αρχή αυτών των μαθήσεων απλώνεται πίσω στο βάθος της αγγλικής χορογραφικής ιστορίας. Οι λάτιν χοροί προστέθηκαν μόλις στις δεκαετίες του '30 και του '50 του 20ου αιώνα, μεταξύ των οποίων ήταν και η rumba, η samba, το jive και το pasodoble. Το σύνολο των χορευτικών ρυθμών τείνει να ποικίλλει, οι κινήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ. Για παράδειγμα, το quickstep συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στο πρότυπο του ευρωπαϊκού προγράμματος και διακρίνεται από τον πιο σύνθετο ρυθμό του, το σύστημα κινήσεων του είναι λίγο διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το foxtrot με το μέγεθος της φυσικής φύσης, το οποίο οι αρχάριοι έχουν αρκετά καλές δυνατότητες αντιμετώπισης. Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική συζήτηση σχετικά με τη σημασία του χορού για τον αθλητισμό γενικότερα. Παρ’όλη τη σωματική προσπάθεια των αθλητών ακόμα δεν περιλαμβάνεται στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Δεν καταφέρνουν όλοι να κατακτήσουν την αρμονία σε ένα ζευγάρι και να ακολουθήσουν το ρυθμό.

Τα μυστικά των προγραμμάτων

Σήμερα ο αθλητισμός χορού αποτελεί δύο κατευθύνσεις:
• το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνονται οι χοροί Foxtrot, Slow Waltz, Βιεννέζικο Βαλς, Quickstep, Tango.
• το λάτιν πρόγραμμα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τους δυνατούς παλμούς των Cha-cha-cha, Jive, Samba, Rumba και Paso doble.
Η διδασκαλία του αγωνιστικού χορού περιλαμβάνει την εκμάθηση και την επανάληψη των βημάτων του χορού, που υποδηλώνουν την αύξηση του εύρους των κινήσεων και τις δυσκολίες στην απόδοση τους. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδό σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρείτε έναν παρτενέρ. Ο χορός σας διδάσκει την υπομονή και την κατανόηση του "συντρόφου ψυχής σας" σε αυτόν τον τομέα. Μερικές φορές σχηματίζονται παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία αρχίζουν να εκπαιδεύουν τα δικά τους παιδιά. Οι προπονητές αναλαμβάνουν τα πιο σκληρά πράγματα. Το κύριο καθήκον τους είναι να βρουν μια προσέγγιση για όλους, να βρουν λέξεις και να δώσουν παραδείγματα πραγματικής ζωής σε αυτά, να τους διδάξουν χορευτικές κινήσεις και, φυσικά, να τους παρακινήσουν.

Γιατί είναι καλύτερα σε ομάδες?

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να κατακτήσουν την εκπαίδευση στο σπίτι. Μόνο που τα μαθήματα στην ομάδα θα είναι πολύ πιο συναρπαστικά και φωτεινότερα. Υπάρχουν πολλοί φίλοι και αλληλεπιδράσεις, εκτός από την επιθυμία για άσκηση και το σθένος να κατανοήσουν κάτι καινούργιο σε έναν χορό, οριμάζουν συνεχώς. Ο λόγος και η θέληση για να κερδίσει λόγο του ανταγωνισμού αυξάνονται πάρα πολύ.

Χορευτικό κοστούμι - το κλειδί για την επιτυχία;

Φανταχτερά κοστούμια, η ατμόσφαιρα της καλοσύνης, η αγάπη και η αμοιβαία κατανόηση στον χορό προσδίδουν ένα ιδιαίτερο κλίμα μυστηρίου και γοητείας σε αυτό που συμβαίνει στη σκηνή. Δεν είναι μυστικό ότι οι δάσκαλοι, εν μέρει, οφείλουν τις αθλητικές τους νίκες σε κατάλληλα και άνετα ρούχα. Το κοστούμι χορού είναι η συνέχεια ενός καλλιτέχνη. Σχεδόν οι μισοί επιτυχημένοι καλλιτέχνες οφείλουν επίσης τα παπούτσια. Τα περιστασιακά υποδήματα μπορεί να προκαλέσουν διάτρηση και ερειπωμένη διάθεση κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Οι σύντομες ραβδώσεις, τα ελαστικά καλσόν και τα παντελόνια, τα ειδικά φορέματα εκπαίδευσης είναι μερικές από τις βασικές απαιτήσεις για τα μαθήματα. Και κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών οι κριτές δεν βλέπουν μόνο την ικανότητα και την καλλιτεχνία των χορευτών, αλλά και την εμφάνισή τους.

Ο αθλητισμός, που συνδέεται με την τέχνη, μέσα από προκλήσεις και λάθη, ταλαιπωρία και κούραση, τόσο σωματική όσο και διανοητική, μόνιμη δουλειά στον εαυτό του - αυτό σημαίνει το χορευτικό άθλημα. Παρ 'όλα αυτά, είναι ένα μεγάλο προνόμιο να ελέγχετε επιδέξια το σώμα σας, να χαρείτε τον κόσμο και τον εαυτό σας, να είστε ικανοποιημένοι από το "Ναι, το έκανα!" και να αγωνιστεί προς τα εμπρός στην άπειρη τελειότητα και αγαπημένο ιδανικό.